diumenge, 16 de març del 2014

Vestuari

A la classe de volum, estem preparant l’escenografia per l'obra de teatre que representen els nostres companys d'arts escèniques cada any. Aquest any, tractaran el circ, i nosaltres n’estem fent el decorat i el vestuari, ara n’explicaré el procés.
Començaré parlant-vos dels fanalets. Em fet dos tipus de fanalets per il·luminarà l’escenari o utilitzar-los en la representació, uns més grans i els altres una mica més petit.
Els fanalets més grans, els em fet mitjançant un estructura de filferro, a la que em donat forma i seguidament em encolat i pintat.


I els fanalets més petits, també els em fet d’una forma similar. Utilitzant un globus com a forma, els em anat encolant amb paper de filtro, i així en deixar-lo assecar només em hagut de petar el globus i n’hem obtingut la forma.


A més a més dels fanalets també em fet un canó(per a l’home bala). Amb cartró dur vam donar-li forma, després el vam encolar amb paper de diari i seguidament amb paper de filtro, i finalment el vam decorar, pintant-lo i afegint-li unes rodes de bicicleta.


També em fet un carro de circ. El carro l’hem fet amb cartró, vam tallar cada banda i les vam ajuntar amb celo. Després el vam encolar amb paper de diari i paper de filtro ,i quan es va assecar el vam pintar seguint un disseny que prèviament havíem escollit. I finalment per donar-li més personalitat, vam afegir-li unes fumeres, cortines i torretes amb flors a les finestres, i un cap d’ànec molt graciós al davant.




Però no podien faltar animals de circ, per això em fet també un elefant i foques.
Per a l’elefant, vam agafar una base de fusta i vam muntar l’estructura amb ampolles d’aigua de 5 litres que vam ajuntar amb celo i gomes. Fet això, el vam cobrir de paper de diari per a donar-li una forma més arrodonida i li vam afegir les orelles amb cartró. Tot i que encara no està acabat, així es com ens està quedant:


Amb les foques vam tenir un que altre contra temps. Vam començar fent-les amb porex, vam enganxar planxes de porex i li donàvem forma però trigàvem molt de temps. Per això, vam preguntar a un professional i aquest en va explicar una tècnica més eficaç. La tècnica consistia en observant la tècnica de la foca, tallar primer la planxa amb la silueta de la foca i anar-les apilant. Les planxes les enganxàvem amb una cola de fuster molt resistent, un cop enganxades li donàvem forma amb raspalls de punxes metàl·liques i li donàvem un acabat més fi amb paper de vidre. Així es com ens va quedar:


Ara que tenim la foca així, l’estem cobrin de guix.


Això en servirà per poder fer més foques d'una manera més ràpida. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada